TRC Fysiotherapie de specialist voor uw herstel - TRC Fysiotherapie voor uw revalidatie en herstel

MONNICKENDAM 0299769004
LANDSMEER 0204923464
MENU
LANDSMEER 0204923464
MONNICKENDAM 0299769004
Ga naar de inhoud
Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Fysiotherapie is een beschermd beroep. Dit houdt in dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit. Patiënten met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.
De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen genezing. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

Verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam
Optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
Pijn verminderen
Spierkracht verbeteren

Sinds 1 januari 2007 kunnen mensen rechtstreeks een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben ( DTF genoemd); voor deze datum had men een verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Ook bij TRC Fysiotherapie kunt u zonder verwijskaart terecht.

Binnen TRC Fysiotherapie kent onder andere de volgende specialisaties:

Manuele therapie
Sportfysiotherapie
Echografie
Dry needling

De praktijken van TRC Fysiotherapie zijn modern en hebben de mogelijkheid tot het volgen van een specifiek trainingsprogramma welke altijd op maat gemaakt worden.

KNGF logo
KNGF
Scheepsbouwersweg 7a, 1121 PC, Landsmeer
‘t Spil 18, 1141 SE, Monnickendam
LANDSMEER 0204923464
MONNICKENDAM 0299769004
Terug naar de inhoud